It Must Be Love

Bruin en zwarte keeshonden

Klein en Middenslag


Hier vindt u onze Puppy Planning.2023

Sófie, kleinkees bruin x .......... ........


Nest 2021

Titeren: vaccineren op maat.

Pups krijgen, wanneer de moeder genoeg antistoffen heeft voor DHP, maternale antistoffen vanuit de biest. Daardoor zijn de pups een tijdje beschermt tegen Parvo, Distemper en Hepatitis. Met 6 weken is de maternale immuniteit nog volop aanwezig en heeft de vaccinatie die meestal gegeven wordt, dus geen zin. Je kan niet meer immuun dan immuun zijn.

Mensen denken vaak dat hun pups een goede bescherming hebben vanwege de vaccinaties, maar de kans is aanwezig dat de vaccinaties niet zijn aangeslagen vanwege de nog aanwezige maternale antistoffen.

De pups worden met 7 weken getiterd om de maternale immuniteit te meten. Zijn de maternale antistoffen nog aanwezig, dan zal er niet gevaccineerd worden. De titertest kan dan 3 weken daarna weer herhaald worden en zo nodig, bij voldoende maternale immuniteit, weer 3 weken later.

Meestal is de maternale bescherming tussen de 12 en 16 weken weg en dan kan er gevaccineerd worden. Enkele weken later kan er een titertest afgenomen worden om te kijken of de vaccinatie is aangeslagen. Zo ja, dan is de hond naar alle waarschijnlijk voor de rest van zijn leven beschermd.

Éen jaar na de vaccinatie titer je opnieuw, dan kan de dierenarts voor meerdere jaren aftekenen.

Je titert sowieso elke 3 jaar, tenzij de antistoffen minder zijn dan 3, om te kijken of de antistoffen nog in orde zijn. Waarschijnlijk kan er steeds voor een aantal jaar worden afgetekend zonder te vaccineren.Honden die naar het buitenland verhuizen zijn verplicht om de rabies te enten. Dit kan vanaf 12 weken. De enting moet 3 weken inwerken en daarna mag de hond de grens over. Dan is de hond dus 15 weken.