It Must Be Love

Bruin en zwarte keeshonden

Klein en Middenslag

Wie is It Must Be Love ?

Ik ben Mariska van Elteren en ben 29 jaar oud.

Na de aanschaf van mijn eerste keeshond Mayka, wist ik zeker dat dit mijn ras was. De werklust, gedrevenheid, oplettendheid, het eigenwijze en op zijn tijd de rust past bij mij.

Na Mayka, kwam al snel Evy, black and tan, uiteraard ook een keeshond. Na deze twee kleine hondjes wilde we graag een grotere hond, wat uiteraard een keeshond moest zijn.

We kwamen uit bij Pippa: de Grote Grijze Keeshond, een 'Earlskamper' uit België. Zij is nogal prettig gestoord en super slim.

Daarna voegde we Sófie toe aan onze familie. Nadat we Sofie een kleine 2 weken in huis hadden, haalde we haar zus Kiki op. Beide 'Of Brown Spitz' dames komen uit Hongarije.

Inmiddels zijn we versterkt door een hele knappe man: Ikai . Hij mag ons Wolven-meisje komen helpen om samen (te) gekke streken uit te halen. Ikai komt van 'Art Pride' uit Rusland.

We hebben inmiddels 2 dochters van Kiki en Ikai in huis. Zoxx en Izzie zijn voorbeeldig van karakter. Sociaal, lief, actief en eigenwijs. Zoals een echte kees hoort te zijn.

Door de fokker van Pippa ben ik besmet geraakt met showen. Pippa heeft inmiddels wel wat titels op haar naam staan. En nadat ik een aantal keer bij een bevalling ben geweest bij de fokker van Pippa begon het zo te kriebelen dat ik mezelf ben gaan inlezen in het fokken.

Helaas vinden mijn bruine dames showen niks aan. Maar met Ikai gaan we binnekort het showen weer oppakken.

Ik heb inmiddels de opleiding van de Raad van Beheer afgerond: Basis houden en fokken van honden.

In maart 2019 is mijn fokkersnaam geaccepteerd.

Naast dat ik heel graag gezonden honden wil fokken, mooie honden wil fokken, wil ik ook laten zien dat een keeshond geen 'popje' is. Dat kan wel natuurlijk, maar ik wil graag de werklust van een kees kenbaar maken. Het veelzijdige van een keeshond. De passie waarvoor ze dingen voor je doen, het kei hard werken wat ze kunnen. Het door de modder banjeren, het water in duiken en de volgende dag mooi staan showen.

Naast mijn vaste baan heb ik ook nog een eigen (sport-) hondenschool. ( www.HSVE.nl ) Mijn honden zijn allemaal actief in een sport. Zo trainen Mayka, Sofie, Ikai en Pippa behendigheid. Met Kiki zijn we nog zoekende. Evy is een hondje op haarzelf en speelt graag met een balletje. Daarnaast showen Pippa en Ikai. Met Zoxx en Izzie gaan we starten met de pre-agility. Pip traint op zijn tijd ook nog Canine Freestyle (dogdance).

Meer info over Sófie , Kiki , Zoxx , Izzie en Ikai vind je op hun eigen tabblad. Websites van de fokkers vind je bij Links.